mandag den 24. oktober 2011

Gulerodskage - skøn til efterårshygge


Her kommer opskriften på gulerodskage

Den kan varmt anbefales til efterårshygge - og der er nok til mange (eller i stedet til flere dage - MUMS) :o)

Det skal du bruge
275 gr hvedemel
300 gr brun farin
2 dl olie
4 æg
1/2 tsk groft salt
2 tsk kanel
1 tsk vanillesukker
1 1/2 tak bagepulver
2 tsk natron
375 gr groft revne gulerødder
50 gr rosiner
35 gr valnøddekerner

Sådan gør du
Pisk brun farin, olie og æg sammen
Bland mel, salt, bagepulver, vanillesukker, natron og kanel og sigt det i olieblandingen
Skræl og riv gulerødderne groft og vend dem i dejen med grofthakkede valnøddekerner og rosiner
Kom dejen i en springform (26 cm i diameter) og bag den ca. 45 min ved 185 grader (160 grader varmluft)

Cremetopping
200 gr flødeost naturel eller mascarpone
2 spsk vand
50 gr flormelis
2 tsk revet skal fra øko citron
2 tsk saft fra øko citron

Bland flødeost og flormelis og rør det glat. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser

Når kagen er helt afkølet fordeles cremen på toppen. Drys evt. med valnøddekerner på toppen

Værsgo at nyd! :o)

6 kommentarer:

  1. uhm mmmmm den ser god ud! Den bliver lige pinnet :D

    SvarSlet
  2. Uhmm, hvor ser det godt ud - den er hermed gemt :-)

    SvarSlet
  3. tak for opskriften - skønt skønt

    SvarSlet
  4. ihhh den tror jeg da lige jeg vil bage i morgen til min hækle klub

    tak for det.... hyggelig blok du har:-)

    SvarSlet
  5. Mange tak for Jeres kommentarer
    Dejligt I kunne bruge opskriften - det er virkelig også en totalt lækker kage :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...